Woning isoleren Riksingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Riksingen? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels enkele acties als bijv. binnenmuren isoleren of radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Riksingen. Denk aan topics als isolatie van verwarmingsbuizen en purschuim. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-riksingen-3700

 • Elke maand besparen op energie
 • Einde van vochtproblemen
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Beschermt ook tegen brand
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gasverbruik20.200 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€158,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna lees jij de meest rendabele methodes om jouw woning in Riksingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Riksingen is interessant (ongeveer € 990 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €185 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1800 en het rendement ligt op zo’n €270 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, glaswol, icynene, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Riksingen kost plusminus €4450. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. De winst is plusminus €990 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verschillende alternatieve werkzaamheden. In de volgende paragraaf bespreken we de populairste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Riksingen (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of bijdragen aan een groenere wereld? Isoleren van een woning in Riksingen is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 op jaarbasis. Hieronder ontdek je de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Riksingen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3100)
€595
(€6200)
€1140
(€9450)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€275
(€2200)
€390
(€3150)
Spouwmuur€370
(€1725)
€520
(€1900)
€950
(€3425)
HR++ glas€200
(€2200)
€265
(€3475)
€400
(€4500)
isolatie riksingen 3700

Plaatsen in de omgeving:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Riksingen?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Riksingen isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Watz of Antargaz, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3000 en dat levert gemiddeld op €305 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse activiteiten zoals dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hierna bekijk je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Gamma, Dema, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Tongeren

Mede door de huidige premies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Tongeren aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tongeren
Het is duidelijk: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Riksingen wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Riksingen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Riksingen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden jou een lekker warm huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment