Woning isoleren Guigoven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Guigoven? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van enkele acties als isolatie van schuine dak of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna ontdek je belangrijke informatie over isolatie Guigoven. We gaan aan de slag met items als isolatie van de buitengevel en schijntocht. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-guigoven-3723

 • Lagere stookkosten
 • Een gezond wooncomfort
 • Draag bij aan een milieu
 • Dempt het geluid
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLimburg
GemeenteKortessem
Postcode3723
Gasverbruik20.270 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€159,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de interessantste stappen om je woning in Guigoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Guigoven is goedkoop (vanaf plusminus € 790 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven bedragen zo’n €1800 en de besparing loopt op tot €275 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, dekens, icynene, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Guigoven kost +/- €5150. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. Het rendement is al snel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Het voordeel is circa €790 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we verschillende populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst beschrijven we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Guigoven (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en een groenere toekomst? Isoleren van een huis in Guigoven is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2075 m3. Dat komt neer op €1350 per jaar. Op deze website calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Guigoven. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4200)
€655
(€5400)
€980
(€8550)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€230
(€1550)
€315
(€2950)
Spouwmuur€400
(€1200)
€600
(€2150)
€785
(€3575)
HR++ glas€210
(€2700)
€270
(€3175)
€360
(€5025)
isolatie guigoven 3723

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Guigoven?

Wat is het voordeel van mijn woning in Guigoven isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Essent of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3175, waarbij u een besparing realiseert van €265 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Zo ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide activiteiten zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze pagina bekijk je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Kortessem

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Kortessem aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kortessem
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Guigoven wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Guigoven voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Guigoven. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een optimaal wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment