Woning isoleren Hoelbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hoelbeek? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels haalbare maatregelen zoals je dak isoleren of isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je diverse informatie over isolatie Hoelbeek. Bijvoorbeeld topics als isolerende kozijnen en deuren en spuitisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-hoelbeek-3746

 • Significant lagere energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3746
Gasverbruik20.440 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€162,12

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje tref jij de meest populaire methodes om je woning in Hoelbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hoelbeek is betaalbaar (vanaf ongeveer € 730 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €260 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn zo’n €1950 en de besparing loopt op tot €285, ieder jaar weer. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, glaswol, dekens, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hoelbeek kost plusminus €5550. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €13400. Hiermee bespaar je ong. €910, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we allerlei mogelijke vormen. Hieronder beschrijven we de meest rendabele vormen.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Hoelbeek (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en uiteraard een energiebewuste maatschappij? Isoleren van jouw huis in Hoelbeek kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2800 m3. Dat is dus al gauw €1300 p/jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Hoelbeek. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3550)
€635
(€7200)
€1080
(€9700)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€225
(€2550)
€330
(€3200)
Spouwmuur€175
(€1750)
€510
(€1950)
€820
(€3250)
HR++ glas€230
(€2875)
€305
(€4000)
€365
(€5375)
isolatie hoelbeek 3746

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Hoelbeek?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hoelbeek isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Luminus en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Verder geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3775 en dat bespaart tot €285 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hierna bekijk je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in Bilzen

Door gebruik te maken van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Bilzen voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bilzen
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Hoelbeek wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hoelbeek voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Hoelbeek. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment