Woning isoleren Martenslinde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Martenslinde? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de spouw of verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hierna bekijk je belangrijke informatie over isolatie Martenslinde. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van schuine dak en koudeval. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-martenslinde-3742

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een aangename leefomgeving
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3742
Gasverbruik20.430 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€161,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje vind je de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Martenslinde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Martenslinde is financieel toegankelijk (vanaf € 720 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €195 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1925 en de potentiële besparing ligt op €240 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Martenslinde kost je zo’n €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Het voordeel is ongeveer €910 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook kennen we meerdere alternatieve opties. Hieronder praten we over de meest populaire oplossingen.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Martenslinde (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Martenslinde is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2650 m3. Dat komt neer op €1425 p/jaar. Hieronder ontdek je de uiteindelijke kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Martenslinde. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3400)
€775
(€5700)
€1250
(€9000)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€230
(€1950)
€330
(€3500)
Spouwmuur€215
(€1050)
€600
(€2400)
€925
(€3075)
HR++ glas€220
(€2250)
€305
(€4050)
€385
(€4550)
isolatie martenslinde 3742

Erkende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Martenslinde?

Wat is het voordeel van mijn woning in Martenslinde isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3775, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Onderstaand komen we met een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Brico, Hubo, Big Mat, Dema. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Bilzen

Door de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Bilzen voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bilzen
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Martenslinde wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Martenslinde voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Martenslinde. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een optimale leefomgeving en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment