Woning isoleren Rosmeer

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Rosmeer? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem en deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be check je nuttige informatie over isolatie Rosmeer. Je leest uitvoerig over vraagstukken over tochtbanden en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-rosmeer-3740

 • Uitstekend rendement
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3740
Gasverbruik20.410 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€161,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna achterhaal jij de interessantste onderdelen om je woning in Rosmeer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Rosmeer is goed te betalen beginnend bij € 990 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €260 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten liggen rond €1850 en je bespaart al snel €225 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Rosmeer kost plusminus €5200. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1160. De besparing loopt op tot €830 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Het voordeel is plusminus €970 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we nog meer populaire alternatieven. In het gedeelte hierna benoemen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Rosmeer (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en natuurlijk een groenere toekomst? Isoleren van een huis in Rosmeer is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2275 m3. Dat is dus al gauw €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder check je de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Rosmeer. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3100)
€795
(€5900)
€1250
(€8550)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€295
(€1900)
€340
(€2700)
Spouwmuur€370
(€825)
€670
(€2575)
€920
(€3025)
HR++ glas€205
(€2375)
€285
(€3800)
€395
(€5375)
isolatie rosmeer 3740

Populaire Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Meer weten over het isolatiebedrijf in Rosmeer?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Rosmeer isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier als Luminus of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3325 en besparen tot €235 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze pagina bekijk je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Te koop bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Big Mat, Gamma, Brico, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Bilzen

Door de huidige premies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Bilzen in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Bilzen
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Rosmeer wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Rosmeer voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Rosmeer. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabel leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment