Woning isoleren Sluizen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Sluizen? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren en isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be lees je handige informatie over isolatie Sluizen. We bespreken items als spouwmuurisolatie en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sluizen-3700

 • Uitstekend rendement
 • Een optimaal wooncomfort
 • Goed voor het klimaat
 • Meer stilte in huis
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gasverbruik20.220 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€158,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be vind je de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Sluizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sluizen is aantrekkelijk (om en nabij de € 880 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €250 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €270 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sluizen kost je zo’n €4900. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1150. De potentiële besparing ligt op €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12200. Daarmee bespaar je ongeveer €770 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we verschillende populaire oplossingen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Sluizen (juli 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en een energiezuinige toekomst? Isoleren van een huis in Sluizen kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 p/jaar. Onderstaand bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Sluizen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3450)
€655
(€5150)
€1030
(€8300)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€290
(€2650)
€300
(€2900)
Spouwmuur€240
(€775)
€510
(€2350)
€900
(€3450)
HR++ glas€245
(€2750)
€290
(€3500)
€375
(€4650)
isolatie sluizen 3700

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Sluizen?

Waarom mijn woning in Sluizen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325 en dat levert gemiddeld op €300 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige investeringen als isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hieronder ontdek je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Tongeren

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Tongeren in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tongeren
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Sluizen wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld enkel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sluizen voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Sluizen. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een comfortabele leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment