Woning isoleren Widooie

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Widooie? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Met een paar maatregelen als bijv. triple glas of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal komen we met waardevolle informatie over isolatie Widooie. We zoomen in op items als kieren dichten en warmtelekken. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-widooie-3700

 • Investering snel terugverdiend
 • Aangenamer wonen
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Maak je huis stiller
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gasverbruik20.240 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€159,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna vind je de meest interessante toepassingen om jullie woning in Widooie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Widooie is voordeling (vanaf plusminus € 760 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn gemiddeld €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Widooie kost je zo’n €5250. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €13200. Dit levert op circa €940 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verschillende interessante werkzaamheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Widooie (mei 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Widooie is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 per 12 maanden. Onderstaand komen we met de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Widooie. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3100)
€645
(€4550)
€1200
(€8950)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€225
(€1600)
€320
(€2750)
Spouwmuur€210
(€1300)
€660
(€2675)
€840
(€3325)
HR++ glas€240
(€2550)
€265
(€3975)
€415
(€5325)
isolatie widooie 3700

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Widooie?

Waarom juist nu mijn huis in Widooie isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Luminus en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3425, waarbij u een besparing realiseert van €350 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan zie je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke acties als dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hieronder ontdek je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Tongeren

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Tongeren voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tongeren
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Widooie wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om enkel glas, gammele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Widooie voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Widooie. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment