Woning isoleren Bray

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Bray? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van enkele acties als isolatie van de vloer of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hierna vind je bruikbare informatie over isolatie Bray. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de binnengevel en koudebruggen. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-bray-7130

 • Elke maand besparen op energie
 • Een gezond binnenklimaat
 • Goed voor het milieu
 • Reductie geluid
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteBinche
Postcode7130
Gasverbruik21.390 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€165,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op deze website vind jij de meest rendabele werkzaamheden om een woning in Bray te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bray kan erg voordelig (al vanaf +/- € 910 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten bedragen zo’n €1750 en het resultaat is zo’n €240 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bray kost doorgaans €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €980. Het rendement is al snel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Daarmee bespaar je ong. €860 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog een aantal aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Bray (februari 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van jouw woning in Bray kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2225 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 per jaar. Hierna check je de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Bray. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3850)
€805
(€6850)
€1220
(€9650)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€285
(€2500)
€375
(€2750)
Spouwmuur€370
(€1425)
€430
(€2475)
€880
(€3500)
HR++ glas€215
(€2550)
€330
(€3200)
€390
(€4425)
isolatie bray 7130

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Meer weten over het isolatiebedrijf in Bray?

Waarom mijn woning in Bray isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Mega of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275, dat betekent een winst van 330 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Te koop bij populaire bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over isolatiepremie in Binche

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Binche meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Binche
Het is evident: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bray wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Bray voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Bray. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een prettig wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment