Woning isoleren Haulchin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Haulchin? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals buitenmuren isoleren of dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hierna bekijk je nuttige informatie over isolatie Haulchin. We zoomen in op onderwerpen als de spouwmuur isoleren en PIR isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-haulchin-7120

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Goed bezig voor het milieu
 • Meer stilte in huis
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstinnes
Postcode7120
Gasverbruik21.330 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€164,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna bekijk je de meest rendabele manieren om je woning in Haulchin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Haulchin is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 770 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €245 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1950 en het bespaart circa €225, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Haulchin kost om en nabij de €5550. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Het rendement is circa €840 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast noemen we meerdere rendabele mogelijkheden. Hieronder praten we over de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Haulchin (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van jouw huis in Haulchin is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €975 p/jaar. Onderstaand komen we met de uiteindelijke kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Haulchin. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4150)
€695
(€5000)
€1040
(€9400)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€250
(€1850)
€370
(€3550)
Spouwmuur€250
(€1700)
€690
(€1925)
€890
(€3425)
HR++ glas€235
(€2575)
€305
(€3425)
€350
(€5000)
isolatie haulchin 7120

Professionele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Haulchin?

Waarom moet ook ik mijn huis in Haulchin isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Verder biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3200, dat betekent een winst van 205 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Dan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse acties als vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. In de box hieronder vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van isolatiepremie in Estinnes

Door een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Estinnes in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Estinnes
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door middel van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Haulchin wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Haulchin voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Haulchin. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en een veel lagere energierekening. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment