Woning isoleren Binche

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Binche? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een isolatiemaatregel als de spouw isoleren of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal komen we met diverse informatie over isolatie Binche. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van verwarmingsbuizen en purschuim. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-binche-7130

 • Een structureel lagere energierekening
 • Aangenamer wonen
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Ook akoestische isolatie
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteBinche
Postcode7130
Gasverbruik23.750 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€174,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website vind jij de populairste stappen om jouw woning in Binche te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Binche kan erg voordelig (vanaf plusminus € 930 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €230 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €1650 en je bespaart al snel €210 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Binche kost zo’n €4600. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Je profiteert van plusminus €910 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we nog enkele rendabele uitvoeringen. In de volgende paragraaf praten we over de meest toegepaste vormen.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Binche (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Binche is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. Dat komt neer op €1425 per 12 maanden. Onderstaand tref je de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Binche. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3600)
€605
(€5950)
€1070
(€9950)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€265
(€2300)
€395
(€3450)
Spouwmuur€320
(€1475)
€450
(€1925)
€900
(€3325)
HR++ glas€250
(€2200)
€280
(€3700)
€380
(€4925)
isolatie binche 7130

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Binche?

Waarom moet ook ik mijn huis in Binche isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Watz en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3925, dat betekent een winst van 335 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op die manier achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke acties zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze website ontdek je praktische info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Hubo, Brico, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over de huidige isolatiepremie in Binche

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Binche kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Binche
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Geholpen door onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Binche wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Binche voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Binche. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment