Woning isoleren Trivières

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Trivières? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Door middel van een investering als spouwmuren isoleren of warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je bruikbare informatie over isolatie Trivières. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolatie van schuine dak en glaswol isolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-trivieres-7100

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een aangename leefomgeving
 • Duurzame investering
 • Speciale groene leningen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieHenegouwen
GemeenteLa Louvière
Postcode7100
Gasverbruik21.230 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€163,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Hierna lees jij de interessantste acties om je woning in Trivières te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte verliest niet onnodig warmte met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Trivières is goed te betalen (al vanaf € 900 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn ongeveer €1750 en de winst ligt rond de €275 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Trivières kost zo’n €4550. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11200. Daarmee bespaar je circa €810, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we allerlei vaak toegepaste vormen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest populaire vormen.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Trivières (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Trivières kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 per jaar. Hieronder komen we met de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Trivières. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3850)
€625
(€7000)
€950
(€9050)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€210
(€2450)
€320
(€2850)
Spouwmuur€215
(€900)
€680
(€2625)
€850
(€3125)
HR++ glas€245
(€2500)
€335
(€3800)
€410
(€5300)
isolatie trivieres 7100

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Meer weten over het isolatiebedrijf in Trivières?

Waarom juist nu mijn huis in Trivières isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Watz en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3600 en dat bespaart tot €310 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse klussen zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Dema, Brico, Handy Home, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van isolatiepremie in La Louvière

Via de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente La Louvière voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis La Louvière
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met behulp van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Trivières wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Trivières voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Trivières. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment