Woning isoleren Estinnes-Au-Mont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Estinnes-Au-Mont? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren en isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand lees je uiteenlopende informatie over isolatie Estinnes-Au-Mont. Bijvoorbeeld topics als buitenmuren isoleren en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-estinnes-au-mont-7120

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Meer controle in de woning
 • Zet het milieu op 1
 • Ook geluidsdicht
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstinnes
Postcode7120
Gasverbruik21.300 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€164,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna tref je de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Estinnes-Au-Mont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Estinnes-Au-Mont is voordeling (rond de € 920 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €285 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten bedragen zo’n €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €255, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, icynene, dekens, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Estinnes-Au-Mont kost +/- €5600. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. De besparing loopt op tot €840 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. Hiermee bespaar je zo’n €880 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we verscheidene vaak toegepaste werkzaamheden. Hieronder vermelden we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Estinnes-Au-Mont (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een bewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Estinnes-Au-Mont is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2900 m3. Dat is dus al gauw €1250 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal berekenen we de gemiddelde kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Estinnes-Au-Mont. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3750)
€615
(€7500)
€1080
(€8600)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€280
(€1700)
€355
(€3200)
Spouwmuur€190
(€1750)
€710
(€2100)
€880
(€3175)
HR++ glas€240
(€2875)
€295
(€3525)
€400
(€4675)
isolatie estinnes-au-mont 7120

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Meer weten over het isolatiebedrijf in Estinnes-Au-Mont?

Waarom mijn woning in Estinnes-Au-Mont isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Mega en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3300 en dat bespaart tot €215 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Daardoor komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Onderstaand check je praktische info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Handy Home, Dema, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom isolatiepremie in Estinnes

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Estinnes voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Estinnes
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Estinnes-Au-Mont wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Estinnes-Au-Mont voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Estinnes-Au-Mont. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment