Woning isoleren Vellereille-Les-Brayeux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Vellereille-Les-Brayeux? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld het dak isoleren of isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze pagina ontdek je bruikbare informatie over isolatie Vellereille-Les-Brayeux. We staan stil bij thema’s als tochtprofielen en spuitisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-vellereille-les-brayeux-7120

 • Lagere energiekosten
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder vervuiling
 • Weinig geluid in de woning
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstinnes
Postcode7120
Gasverbruik21.370 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€165,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina check jij de meest interessante acties om een woning in Vellereille-Les-Brayeux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vellereille-Les-Brayeux is voordeling (ongeveer € 960 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1700 en je bespaart al snel €270 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, glaswol, icynene, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Vellereille-Les-Brayeux kost je zo’n €4950. Doe je het zelf? Dan kost het circa €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €780 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11100. Het rendement is ong. €770 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook bestaan er diverse interessante opties. Hierna praten we over de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Vellereille-Les-Brayeux (april 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en een energiebewuste samenleving? Isoleren van jouw huis in Vellereille-Les-Brayeux is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. De besparing komt neer op €1075 per jaar. Op deze website komen we met de hoogte van de investering in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Vellereille-Les-Brayeux. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3350)
€825
(€5850)
€1210
(€8550)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€270
(€2500)
€360
(€2850)
Spouwmuur€360
(€1575)
€660
(€2025)
€880
(€3225)
HR++ glas€230
(€2625)
€270
(€4150)
€440
(€4800)
isolatie vellereille-les-brayeux 7120

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Vellereille-Les-Brayeux?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Vellereille-Les-Brayeux isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals OCTA+ en Trevion, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275 en dat bespaart tot €300 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hieronder bekijk je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Brico, Dema, Mr. Bricolage, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over isolatiepremie in Estinnes

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Estinnes aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Estinnes
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Vellereille-Les-Brayeux wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Via een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Vellereille-Les-Brayeux voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Vellereille-Les-Brayeux. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en een fors lagere energierekening. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment