Woning isoleren Buvrinnes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Buvrinnes? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een investering zoals spouwmuren isoleren of isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder tref je uiteenlopende informatie over isolatie Buvrinnes. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de schuur isoleren en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-buvrinnes-7133

 • Uitstekend rendement
 • Meer warmte en minder vocht
 • Draag bij aan een milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieHenegouwen
GemeenteBinche
Postcode7133
Gasverbruik21.410 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€165,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf achterhaal je de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Buvrinnes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Buvrinnes is voordeling (plusminus € 980 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €225 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn zo’n €1975 en het rendement ligt op zo’n €265 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Buvrinnes kost plusminus €5750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1170. Het rendement is al snel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12600. Hiermee bespaar je pakweg €990 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er nog meer populaire opties. Hierna beschrijven we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Buvrinnes (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een groenere toekomst? Isoleren van woning/huis in Buvrinnes kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. De besparing komt neer op €1475 per jaar. Hierna kijken we naar de gemiddelde kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Buvrinnes. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4000)
€655
(€5050)
€1080
(€8250)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€255
(€2050)
€365
(€3350)
Spouwmuur€255
(€1625)
€670
(€2375)
€930
(€3000)
HR++ glas€250
(€2150)
€310
(€4200)
€440
(€4500)
isolatie buvrinnes 7133

Professionele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Buvrinnes?

Waarom zou ik mijn huis in Buvrinnes isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf als Luminus of Trevion, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125 en dat bespaart tot €335 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide klussen zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Brico, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Binche

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Binche aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Binche
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Buvrinnes wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Buvrinnes voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Buvrinnes. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en veel minder stookkosten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment