Woning isoleren Houdeng-Aimeries

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Houdeng-Aimeries? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een investering zoals dubbel glas en buisisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website lees je handige informatie over isolatie Houdeng-Aimeries. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolerende raamfolie en purschuim. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-houdeng-aimeries-7110

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Minder problemen met vocht
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Minder geluid van buiten
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieHenegouwen
GemeenteLa Louvière
Postcode7110
Gasverbruik21.250 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€163,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand vind jij de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Houdeng-Aimeries te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Houdeng-Aimeries is goedkoop (vanaf plusminus € 830 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De kosten variëren rond €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Houdeng-Aimeries kost zo’n €4900. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. De potentiële besparing ligt op €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Het voordeel is ong. €750 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we nog een aantal populaire oplossingen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Houdeng-Aimeries (februari 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Houdeng-Aimeries is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2625 m3. Dat is dus al gauw €1150 per jaar. Onderstaand komen we met de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Houdeng-Aimeries. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3600)
€805
(€7450)
€990
(€9150)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€200
(€1850)
€315
(€2850)
Spouwmuur€390
(€925)
€670
(€2075)
€780
(€3475)
HR++ glas€195
(€2175)
€285
(€3925)
€355
(€4850)
isolatie houdeng-aimeries 7110

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Houdeng-Aimeries?

Waarom zou ik mijn huis in Houdeng-Aimeries isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Watz en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550 en geeft een besparing van €215 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige acties zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website bekijk je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Gamma, Brico, Dema. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over isolatiepremie in La Louvière

Door de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente La Louvière voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis La Louvière
Het is simpel: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Houdeng-Aimeries wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Houdeng-Aimeries voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Houdeng-Aimeries. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een optimaal leefklimaat en je verbruikt minder energie. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment