Woning isoleren Fauroeulx

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Fauroeulx? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de zolder of isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hieronder ontdek je belangrijke informatie over isolatie Fauroeulx. Je leest uitvoerig over thema’s als tochtbanden en K-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-fauroeulx-7120

 • Minder energiekosten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstinnes
Postcode7120
Gasverbruik21.320 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€164,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand check je de meest rendabele stappen om jullie woning in Fauroeulx te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Fauroeulx kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 750 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €260 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten variëren rond €1675 en het bespaart circa €245 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Fauroeulx kost gemiddeld €5900. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Dit levert op om en nabij €880 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast onderscheiden we verschillende aantrekkelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst praten we over de meest populaire vormen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Fauroeulx (april 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw woning in Fauroeulx is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2725 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal calculeren we de uiteindelijke kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Fauroeulx. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4150)
€605
(€6450)
€980
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€195
(€2100)
€300
(€3400)
Spouwmuur€290
(€900)
€500
(€2350)
€805
(€3025)
HR++ glas€200
(€2100)
€340
(€3550)
€420
(€5225)
isolatie fauroeulx 7120

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Fauroeulx?

Waarom juist nu mijn huis in Fauroeulx isoleren?

Een goede woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij als Engie en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175, waarbij u een besparing realiseert van €205 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hierna komen we met nuttige informatie over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over isolatiepremie in Estinnes

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Estinnes kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Estinnes
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Fauroeulx wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, gammele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Fauroeulx voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Fauroeulx. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment