Woning isoleren Péronnes-Lez-Binche

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Péronnes-Lez-Binche? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een aantal stappen als bijv. isolatie van de zolder en radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Péronnes-Lez-Binche. Denk aan vraagstukken over de vloer isoleren en steenwol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-peronnes-lez-binche-7134

 • Veel geld besparen
 • Geen vochtproblemen
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Minder ongedierte
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteBinche
Postcode7134
Gasverbruik21.440 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€166,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand ontdek jij de meest interessante manieren om jouw woning in Péronnes-Lez-Binche te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Péronnes-Lez-Binche is voordeling (ongeveer € 810 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €235 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten variëren rond €1825 en je bespaart al snel €280 p/jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Péronnes-Lez-Binche kost doorgaans €5700. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Het voordeel is zo’n €850 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we diverse interessante werkzaamheden. In onderstaande tekst praten we over de populairste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Péronnes-Lez-Binche (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een huis in Péronnes-Lez-Binche kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2450 m3. Dat komt neer op €1000 per jaar. Op deze website ontdek je de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Péronnes-Lez-Binche. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3550)
€655
(€6300)
€1110
(€9400)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€235
(€2200)
€395
(€3400)
Spouwmuur€345
(€1075)
€730
(€2575)
€910
(€3575)
HR++ glas€200
(€1975)
€315
(€3950)
€445
(€4800)
isolatie peronnes-lez-binche 7134

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Péronnes-Lez-Binche?

Waarom moet ook ik mijn huis in Péronnes-Lez-Binche isoleren?

Een goede woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Luminus of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3850, waarbij u een besparing realiseert van €270 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande klussen als isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website ontdek je nuttige informatie over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Brico, Handy Home. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Binche

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Binche aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Binche
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Péronnes-Lez-Binche wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Péronnes-Lez-Binche voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Péronnes-Lez-Binche. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment