Woning isoleren Strépy-Bracquegnies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Strépy-Bracquegnies? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren en schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Strépy-Bracquegnies. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van muren en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-strepy-bracquegnies-7110

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Minder CO-2 belasting
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteLa Louvière
Postcode7110
Gasverbruik21.280 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€163,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina tref jij de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Strépy-Bracquegnies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Strépy-Bracquegnies is goedkoop (al vanaf +/- € 790 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €250 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn gemiddeld €1975 en je bespaart al snel €185 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Strépy-Bracquegnies kost +/- €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12700. Dit levert op ongeveer €880 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we verschillende alternatieve opties. Hierna bespreken we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Strépy-Bracquegnies (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en uiteraard een duurzame toekomst? Isoleren van jouw woning in Strépy-Bracquegnies is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2275 m3. Dat komt neer op €975 op jaarbasis. Hierna bekijk je de kosten (bij benadering) op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Strépy-Bracquegnies. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3400)
€725
(€6000)
€1190
(€8550)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€205
(€2600)
€355
(€2750)
Spouwmuur€330
(€1125)
€680
(€2625)
€940
(€3375)
HR++ glas€240
(€2200)
€260
(€3100)
€355
(€4900)
isolatie strepy-bracquegnies 7110

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Strépy-Bracquegnies?

Waarom mijn woning in Strépy-Bracquegnies isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3150 en geeft een besparing van €330 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand tref je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Hubo, Brico. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Info over isolatiepremie in La Louvière

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente La Louvière kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis La Louvière
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Strépy-Bracquegnies wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Strépy-Bracquegnies voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Strépy-Bracquegnies. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een comfortabele leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment