Woning isoleren Waudrez

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Waudrez? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen zoals de spouwmuur isoleren of deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna bekijk je handige informatie over isolatie Waudrez. Je komt meer te weten over zaken als muren isoleren en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-waudrez-7131

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een gezond binnenklimaat
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteBinche
Postcode7131
Gasverbruik21.400 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€165,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop tref jij de interessantste werkzaamheden om een woning in Waudrez te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Waudrez is goed te betalen (vanaf zo’n € 810 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €210 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven fluctueren rond de €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €255 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, icynene, dekens, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Waudrez kost je zo’n €5050. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1180. De potentiële besparing ligt op €740 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Hiermee bespaar je plusminus €890 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zien we nog meer populaire opties. In onderstaande tekst benoemen we de populairste oplossingen.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Waudrez (februari 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een huis in Waudrez is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2150 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 p/jaar. Op ons isolatie portaal vind je de verwachte kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Waudrez. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4250)
€665
(€6850)
€1050
(€8200)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€270
(€1800)
€325
(€3400)
Spouwmuur€210
(€1050)
€470
(€2225)
€910
(€3650)
HR++ glas€225
(€1975)
€325
(€3350)
€375
(€4525)
isolatie waudrez 7131

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Waudrez?

Waarom mijn woning in Waudrez isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Engie en Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande klussen zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hieronder komen we met een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Dema, Hubo, Handy Home, Brico, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Binche

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Binche kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Binche
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Waudrez wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Waudrez voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Waudrez. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden jou een lekker warm huis en structureel lagere energielasten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment