Woning isoleren Epinois

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Epinois? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren en tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder vind je bruikbare informatie over isolatie Epinois. We bespreken onderwerpen als isolatie van schuine dak en Rc-waarde. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-epinois-7134

 • Een fors lagere energierekening
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Minder last van lawaai van straat
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieHenegouwen
GemeenteBinche
Postcode7134
Gasverbruik21.420 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€165,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand ontdek je de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Epinois te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Epinois is financieel toegankelijk (vanaf € 750 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €290 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen variëren rond €1650 en de winst ligt rond de €255 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Epinois kost doorgaans €4900. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12500. Het voordeel is ong. €920 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook onderscheiden we verschillende rendabele alternatieven. In het gedeelte hierna bespreken we de meest interessante opties.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Epinois (februari 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en tegelijk een groenere wereld? Isoleren van een huis in Epinois is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2775 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 op jaarbasis. Op deze pagina komen we met de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Epinois. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3250)
€835
(€4900)
€1160
(€8750)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€275
(€1800)
€345
(€2700)
Spouwmuur€300
(€1075)
€450
(€2550)
€945
(€3200)
HR++ glas€210
(€1950)
€335
(€4100)
€445
(€4975)
isolatie epinois 7134

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Epinois?

Waarom mijn woning in Epinois isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij als Mega en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275 en dat bespaart tot €305, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige klussen als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hieronder bekijk je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Te koop bij bekende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Dema, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Binche

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Binche aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Binche
Het is evident: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Epinois wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Epinois voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Epinois. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment