Woning isoleren Battignies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Battignies? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van haalbare maatregelen zoals spouwmuren isoleren of buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be vind je nuttige informatie over isolatie Battignies. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals gevelisolatie en spuitisolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-battignies-7130

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Meer controle in de woning
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Tevens geluidsisolatie
 • Beter energielabel

ProvincieHenegouwen
GemeenteBinche
Postcode7130
Gasverbruik21.380 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€165,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna achterhaal je de meest rendabele onderdelen om je woning in Battignies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Battignies is betaalbaar (ongeveer € 890 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen liggen rond €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €240 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, glaswol, dekens, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Battignies kost zo’n €5300. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. De potentiële besparing ligt op €690 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. De winst is plusminus €970 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er nog een aantal aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Battignies (februari 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of bijdragen aan een energiezuinige samenleving? Isoleren van een woning in Battignies kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 per jaar. Hierna berekenen we de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Battignies. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3250)
€775
(€6900)
€990
(€8650)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€225
(€2550)
€370
(€2800)
Spouwmuur€310
(€1000)
€570
(€2425)
€780
(€3125)
HR++ glas€240
(€1825)
€310
(€4250)
€440
(€4725)
isolatie battignies 7130

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Meer weten over het isolatiebedrijf in Battignies?

Waarom moet ook ik mijn huis in Battignies isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Watz en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3475 en besparen tot €245, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor zie je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina tref je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Dema, Handy Home, Gamma, Big Mat, Brico. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Binche

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Binche kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Binche
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Battignies wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Battignies voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Battignies. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment