Woning isoleren Oostkamp

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oostkamp? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Met een aantal stappen zoals bodemisolatie of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Onderstaand komen we met nuttige informatie over isolatie Oostkamp. We bespreken items als isolatie van de vloer en purschuim. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-oostkamp-8020

 • Minder energiekosten
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Buitengeluid absorberen
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOostkamp
Postcode8020
Gasverbruik20.580 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€164,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand zie je de aantrekkelijkste stappen om je woning in Oostkamp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oostkamp is goedkoop (vanaf zo’n € 820 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €230 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De onkosten bedragen zo’n €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €250 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Oostkamp kost om en nabij de €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1130. De potentiële besparing ligt op €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Dit levert op om en nabij €800 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we verscheidene populaire mogelijkheden. In de volgende paragraaf behandelen we de interessantste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Oostkamp (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige samenleving? Isoleren van een woning in Oostkamp is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 per jaar. Hieronder bekijk je de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Oostkamp. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3300)
€695
(€6250)
€980
(€8600)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€170
(€1650)
€350
(€2850)
Spouwmuur€295
(€1275)
€620
(€2400)
€800
(€3675)
HR++ glas€220
(€2650)
€270
(€4025)
€385
(€5000)
isolatie oostkamp 8020

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Oostkamp?

Waarom zou ik mijn huis in Oostkamp isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Watz en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525, dat betekent een winst van 210 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige klussen als isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hierna bekijk je een handig overzicht van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over isolatiepremie in Oostkamp

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Oostkamp meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oostkamp
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Oostkamp wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Oostkamp voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Oostkamp. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment