Woning isoleren Zedelgem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zedelgem? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een aantal stappen zoals isolatie van de schuur en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Onderstaand tref je handige informatie over isolatie Zedelgem. Je komt meer te weten over onderwerpen als isolerende raamfolie en subsidie Isolatie april 2024. Meteen besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-zedelgem-8210

 • Lagere energienota
 • Een optimale leefomgeving
 • Goed bezig voor het milieu
 • Voor klein en groot budget
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZedelgem
Postcode8210
Gasverbruik20.590 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€164,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna check jij de meest rendabele acties om een woning in Zedelgem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zedelgem is interessant (al vanaf € 970 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €240 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De tarieven variëren rond €1950 en de potentiële besparing ligt op €280 p/jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Zedelgem kost zo’n €5000. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1020. De potentiële besparing ligt op €850 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12500. Daarmee bespaar je grofweg €800 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we verscheidene interessante mogelijkheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Zedelgem (april 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Zedelgem is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2500 m3. Dat is dus al gauw €1225 p/jaar. Op ons isolatie portaal tref je de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Zedelgem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4150)
€785
(€5350)
€1030
(€9950)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€195
(€2200)
€315
(€3000)
Spouwmuur€200
(€1450)
€520
(€2725)
€790
(€3150)
HR++ glas€240
(€2250)
€300
(€3375)
€450
(€4800)
isolatie zedelgem 8210

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Zedelgem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Zedelgem isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier als Essent en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3225, waarbij u een besparing realiseert van €300, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige projecten zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Brico, Gamma, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Zedelgem

Met hulp van de huidige premies wordt woningisolatie nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Zedelgem voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zedelgem
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Op basis van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Zedelgem wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Zedelgem voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Zedelgem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment