Woning isoleren Sint-Andries

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Sint-Andries? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je diverse informatie over isolatie Sint-Andries. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de bodem isoleren en minerale wol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-sint-andries-8200

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Minder geluid van buiten
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBrugge
Postcode8200
Gasverbruik21.590 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€166,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand bekijk jij de meest populaire toepassingen om jouw woning in Sint-Andries te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sint-Andries is interessant (plusminus € 910 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €260 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De tarieven variëren rond €1850 en je bespaart al snel €205 p/jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sint-Andries kost plusminus €4450. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11000. Dit levert op pakweg €760 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog meer vaak toegepaste mogelijkheden. Hierna beoordelen we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Sint-Andries (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Sint-Andries kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2150 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 per jaar. Hierna vind je de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Sint-Andries. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3800)
€675
(€4600)
€1230
(€8100)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€225
(€1600)
€395
(€3400)
Spouwmuur€265
(€1575)
€750
(€2500)
€805
(€3600)
HR++ glas€220
(€2900)
€270
(€3950)
€400
(€4575)
isolatie sint-andries 8200

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Sint-Andries?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Sint-Andries isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950 en dat bespaart tot €215 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Hierdoor analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige acties als vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hieronder lees je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Brico, Big Mat, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Brugge

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Brugge kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brugge
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Met de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Sint-Andries wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Sint-Andries voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Sint-Andries. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een gezond wooncomfort en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment