Woning isoleren Kaulille

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kaulille? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de garage isoleren en tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website ontdek je nuttige informatie over isolatie Kaulille. We zoomen in op vraagstukken over plat dak isoleren en subsidie Isolatie mei 2024. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-kaulille-3950

 • De energienota gaat omlaag
 • Geen vochtproblemen
 • Groene investering
 • Een warmere én stillere woning
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLimburg
GemeenteBocholt
Postcode3950
Gasverbruik21.250 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€167,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna tref jij de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Kaulille te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kaulille is interessant (vanaf zo’n € 900 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €290 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten fluctueren rond de €1775 en het bespaart circa €285 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Kaulille kost +/- €5600. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1110. Het rendement is al snel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11500. Hiermee bespaar je plusminus €990 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we verscheidene mogelijke uitvoeringen. Hieronder beoordelen we de populairste opties.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Kaulille (mei 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Kaulille is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2150 m3. Dat komt neer op €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina berekenen we de kosten (bij benadering) zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Kaulille. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3600)
€605
(€5400)
€980
(€9800)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€180
(€2450)
€310
(€2850)
Spouwmuur€325
(€1250)
€670
(€2550)
€890
(€3275)
HR++ glas€190
(€2425)
€335
(€3200)
€435
(€4425)
isolatie kaulille 3950

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Kaulille?

Waarom juist nu mijn huis in Kaulille isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf als Luminus of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3450 en dat bespaart tot €235 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website bekijk je nuttige informatie over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Brico, Hubo, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Bocholt

Door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Bocholt in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bocholt
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Kaulille wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Kaulille voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Kaulille. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een gezond leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment