Woning isoleren Kwaadmechelen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kwaadmechelen? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een paar maatregelen als de spouwmuur isoleren en schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je nuttige informatie over isolatie Kwaadmechelen. Je leest uitvoerig over zaken als schuimstrips en warmtelekken. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-kwaadmechelen-3945

 • Lagere energiekosten
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Een verantwoorde warme woning
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLimburg
GemeenteHam
Postcode3945
Gasverbruik21.230 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€167,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop achterhaal jij de meest populaire methodes om jullie woning in Kwaadmechelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kwaadmechelen is betaalbaar beginnend bij € 830 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €260 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven fluctueren rond de €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €250, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Kwaadmechelen kost ongeveer €5650. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. De potentiële besparing ligt op €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13400. Hiermee bespaar je ong. €860 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zien we verscheidene aantrekkelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf praten we over de meest rendabele vormen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Kwaadmechelen (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een duurzame maatschappij? Isoleren van jouw huis in Kwaadmechelen kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2100 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 op jaarbasis. Hierna tref je de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiespecialist in Kwaadmechelen. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4300)
€665
(€4750)
€1040
(€8200)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€270
(€2400)
€330
(€3150)
Spouwmuur€390
(€725)
€710
(€2225)
€800
(€3575)
HR++ glas€235
(€2325)
€335
(€3750)
€365
(€5100)
isolatie kwaadmechelen 3945

Actuele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Kwaadmechelen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Kwaadmechelen isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Luminus of Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3200 en geeft een besparing van €265, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen als dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. In de box hieronder tref je praktische info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Hubo. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Ham

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ham meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ham
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Kwaadmechelen wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn enkel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Kwaadmechelen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Kwaadmechelen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren in een lekker warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment