Woning isoleren Hechtel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hechtel? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren of verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder vind je belangrijke informatie over isolatie Hechtel. Bijvoorbeeld vraagstukken over muren isoleren en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-hechtel-3940

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieLimburg
GemeenteHechtel-Eksel
Postcode3940
Gasverbruik21.210 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€167,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website vind je de meest populaire stappen om een woning in Hechtel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hechtel is goed te betalen (al vanaf +/- € 760 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €255 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €275 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hechtel kost zo’n €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12100. Hiermee bespaar je pakweg €880 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast zijn er nog een aantal mogelijke vormen. In het volgende overzicht praten we over de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Hechtel (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een huis in Hechtel is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2650 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 (jaarlijks). Hierna bekijk je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Hechtel. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per doel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3700)
€855
(€6300)
€1160
(€9100)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€295
(€2650)
€385
(€3400)
Spouwmuur€345
(€1125)
€620
(€2275)
€785
(€3625)
HR++ glas€245
(€2350)
€275
(€3175)
€445
(€5000)
isolatie hechtel 3940

Plekken in de buurt:

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Hechtel?

Wat is het voordeel van mijn woning in Hechtel isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Luminus of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3650, waarbij u een besparing realiseert van €245 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse projecten als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hieronder bekijk je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Brico, Big Mat, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Hechtel-Eksel

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Hechtel-Eksel op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hechtel-Eksel
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hechtel wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Hechtel voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Hechtel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een gezond leefklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment