Woning isoleren Bocholt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bocholt? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een aantal stappen als bijv. isolatie van de bodem of tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Bocholt. We staan stil bij topics als warmtereflecterende folie en warmtelekken. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-bocholt-3950

 • Hoog rendement
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Snel te plaatsen
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteBocholt
Postcode3950
Gasverbruik22.170 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€170,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop check je de populairste methodes om jouw woning in Bocholt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bocholt is goedkoop (al vanaf +/- € 720 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €215 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €275, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bocholt kost zo’n €4450. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. De besparing loopt op tot €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Het voordeel is ongeveer €780 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook kennen we verscheidene rendabele werkzaamheden. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Bocholt (juli 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijk een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Bocholt is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2975 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 per jaar. Hieronder vind je de totale prijs zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Bocholt. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3950)
€705
(€5250)
€1250
(€9150)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€265
(€2400)
€380
(€3400)
Spouwmuur€265
(€1600)
€630
(€2750)
€890
(€3625)
HR++ glas€205
(€2400)
€330
(€4100)
€430
(€5125)
isolatie bocholt 3950

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Meuwissen
 • Soprema
 • Delta
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Bocholt?

Waarom mijn woning in Bocholt isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Eneco of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525 en dat bespaart tot €280 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Dan zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide klussen als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. In de box hieronder tref je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Gamma, Handy Home, Brico, Hubo, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Bocholt

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Bocholt aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bocholt
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Met de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Bocholt wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bocholt voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Bocholt. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een prettig binnenklimaat en bespaart veel energie. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment