Woning isoleren Overpelt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Overpelt? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een investering als bodemisolatie of radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met handige informatie over isolatie Overpelt. We gaan aan de slag met items als dakisolatie en koudeval. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-overpelt-3900

 • Uitstekend rendement
 • Temperatuur in eigen hand
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieLimburg
GemeentePelt
Postcode3900
Gasverbruik21.160 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€166,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje check je de meest rendabele methodes om een woning in Overpelt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Overpelt kan zeer goedkoop (rond de € 710 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten liggen rond €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €225 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Overpelt kost plusminus €5850. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Hiermee bespaar je circa €760, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens onderscheiden we allerlei alternatieve oplossingen. In het gedeelte hierna benoemen we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Overpelt (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Overpelt kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2125 m3. Dat komt neer op €1225 per jaar. Hierna vind je de hoogte van de investering zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Overpelt. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3750)
€585
(€5950)
€1110
(€9150)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€290
(€2200)
€365
(€3500)
Spouwmuur€305
(€1225)
€440
(€2250)
€835
(€3475)
HR++ glas€190
(€2475)
€310
(€3800)
€405
(€4625)
isolatie overpelt 3900

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Overpelt?

Waarom zou ik mijn huis in Overpelt isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Engie of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3350, dat betekent een winst van 240 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op die manier analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse investeringen als vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hieronder komen we met een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Gamma, Big Mat, Hubo, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Pelt

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Pelt meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pelt
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Overpelt wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Overpelt voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Overpelt. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren in een prettige leefomgeving en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment