Woning isoleren Emblem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Emblem? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals isolatie van de zolder en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna bekijk je diverse informatie over isolatie Emblem. Bijvoorbeeld topics als isolatie van muren en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-emblem-2520

 • Lagere maandlasten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieAntwerpen
GemeenteRanst
Postcode2520
Gasverbruik23.180 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€172,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop bekijk jij de meest interessante methodes om jullie woning in Emblem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Emblem is goedkoop (vanaf ongeveer € 940 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €230 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn zo’n €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €280 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Emblem kost gemiddeld €5200. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11000. Het voordeel is ongeveer €840 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we nog enkele populaire opties. Hierna praten we over de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Emblem (april 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een bewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Emblem kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2000 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 (jaarlijks). Onderstaand vind je de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Emblem. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4350)
€675
(€4600)
€1240
(€9050)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€180
(€1700)
€340
(€2750)
Spouwmuur€320
(€1025)
€460
(€2725)
€795
(€3425)
HR++ glas€225
(€2850)
€265
(€4100)
€370
(€5350)
isolatie emblem 2520

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Emblem?

Waarom juist nu mijn huis in Emblem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco en Lampiris, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3300, dat betekent een winst van 260 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hierna lees je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Hubo, Handy Home, Dema, Gamma, Big Mat. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Ranst

Via een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Ranst op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ranst
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? D.m.v. tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Emblem wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Emblem voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Emblem. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een gezond leefklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment