Woning isoleren Heffen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Heffen? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren of isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over isolatie Heffen. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals je spouwmuur isoleren en verschillende materialen. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-heffen-2801

 • Interessante terugverdientijd
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieAntwerpen
GemeenteMechelen
Postcode2801
Gasverbruik23.300 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje tref jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Heffen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Heffen is aantrekkelijk (vanaf € 980 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €220 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De onkosten liggen rond €1700 en het bespaart circa €240 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Heffen kost doorgaans €5100. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Daarmee bespaar je ong. €980, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast zien we nog enkele rendabele vormen. In het volgende overzicht beoordelen we de populairste opties.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Heffen (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijkertijd een groenere wereld? Isoleren van een woning in Heffen is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de totale kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Heffen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3350)
€645
(€6200)
€1220
(€8350)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€240
(€1950)
€350
(€2850)
Spouwmuur€175
(€1225)
€610
(€1950)
€910
(€3350)
HR++ glas€240
(€2100)
€335
(€3625)
€400
(€4450)
isolatie heffen 2801

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Meer weten over het isolatiebedrijf in Heffen?

Waarom moet ook ik mijn huis in Heffen isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij als Engie of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Mede biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3375 en besparen tot €245, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hieronder vind je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Mechelen

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Mechelen in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mechelen
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Heffen wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Heffen voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Heffen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een gezond binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment