Woning isoleren Boortmeerbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Boortmeerbeek? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een aantal stappen als bijv. dubbel glas of buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over isolatie Boortmeerbeek. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals de gevel isoleren en ventilatieroosters. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-boortmeerbeek-3190

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Meer warmte en minder vocht
 • Een verantwoorde keuze
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBoortmeerbeek
Postcode3190
Gasverbruik20.930 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€165,17

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje achterhaal jij de populairste stappen om je woning in Boortmeerbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Boortmeerbeek kan zeer goedkoop (ongeveer € 850 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De tarieven fluctueren rond de €1600 en het resultaat is zo’n €225, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, icynene, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Boortmeerbeek kost doorgaans €4600. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Daarmee bespaar je plusminus €770 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Boortmeerbeek (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een huis in Boortmeerbeek kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2275 m3. Dat is dus al gauw €900 per 12 maanden. Hierna vind je de totale prijs in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Boortmeerbeek. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3450)
€605
(€6900)
€1250
(€8000)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€170
(€2600)
€335
(€2700)
Spouwmuur€205
(€925)
€620
(€2175)
€850
(€3300)
HR++ glas€210
(€2025)
€320
(€3325)
€435
(€4700)
isolatie boortmeerbeek 3190

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Fermacell
 • Recticel
 • Simson
 • Delta

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Boortmeerbeek?

Waarom zou ik mijn woning in Boortmeerbeek isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Luminus of Poweo, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezond wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375 en dat levert gemiddeld op €315 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Gamma, Big Mat, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over isolatiepremie in Boortmeerbeek

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Boortmeerbeek aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Boortmeerbeek
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Boortmeerbeek wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Boortmeerbeek voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Boortmeerbeek. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren in een comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment