Woning isoleren Hever

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hever? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een investering zoals bodemisolatie en isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hierna lees je uitgebreide informatie over isolatie Hever. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie buitenkant gevel en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-hever-3191

 • Lagere energienota
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBoortmeerbeek
Postcode3191
Gasverbruik21.930 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€167,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website vind je de meest toegepaste acties om een woning in Hever te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hever is financieel toegankelijk (al vanaf € 940 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €245 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1625 en het rendement ligt op zo’n €190 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hever kost ongeveer €4600. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13200. Het voordeel is ong. €900, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast onderscheiden we verscheidene populaire mogelijkheden. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Hever (juli 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Isoleren van de woning in Hever is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2500 m3. Dat is dus al gauw €975 (jaarlijks). Op deze pagina kijken we naar de gemiddelde kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Hever. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4050)
€815
(€4600)
€1090
(€9800)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€295
(€2650)
€300
(€3200)
Spouwmuur€260
(€850)
€700
(€2050)
€870
(€3200)
HR++ glas€195
(€1925)
€320
(€4275)
€440
(€4775)
isolatie hever 3191

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Hever?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Hever isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier als OCTA+ en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275 en dat bespaart tot €215 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse werkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hieronder tref je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Te koop bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Boortmeerbeek

Door een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Boortmeerbeek kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Boortmeerbeek
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hever wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Hever voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Hever. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een optimaal wooncomfort en je verbruikt minder energie. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment