Woning isoleren Meerbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Meerbeek? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte en isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je diverse informatie over isolatie Meerbeek. Je komt meer te weten over vraagstukken over bodemisolatie en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-meerbeek-3078

 • Structureel lagere energiekosten
 • Einde van vochtproblemen
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Interessante energiebespaarlening
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenberg
Postcode3078
Gasverbruik21.840 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€165,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf ontdek jij de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Meerbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Meerbeek is voordeling (gemiddeld zo’n € 840 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €195 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De onkosten bedragen zo’n €2000 en de besparing loopt op tot €200 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, PUR schuim, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Meerbeek kost +/- €5350. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. Het rendement is al snel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12100. Daarmee bespaar je ong. €870, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we nog enkele interessante vormen. In het gedeelte hieronder behandelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Meerbeek (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijk een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Meerbeek is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2225 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 p/jaar. Op deze website komen we met de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Meerbeek. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3700)
€605
(€7350)
€910
(€9700)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€255
(€2500)
€375
(€3450)
Spouwmuur€225
(€775)
€680
(€2425)
€850
(€3625)
HR++ glas€200
(€1850)
€305
(€4125)
€395
(€4500)
isolatie meerbeek 3078

Interessante Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Meerbeek?

Waarom moet ook ik mijn huis in Meerbeek isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3925 en dat levert gemiddeld op €345, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse investeringen zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Brico. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Kortenberg

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Kortenberg op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Kortenberg
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Meerbeek wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Meerbeek voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Meerbeek. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment