Woning isoleren Blanden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Blanden? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van enkele acties als isolatie van de vliering en radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je belangrijke informatie over isolatie Blanden. Dit kan gaan om thema’s als isolerende raambekleding en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-blanden-3052

 • Uitstekend rendement
 • Vocht absorberend vermogen
 • Een verantwoorde warme woning
 • Maak je huis stiller
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteOud-Heverlee
Postcode3052
Gasverbruik21.770 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€171,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop check je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Blanden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Blanden is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 850 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €260 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn gemiddeld €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, icynene, folie, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Blanden kost om en nabij de €5700. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1100. De potentiële besparing ligt op €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Het voordeel is om en nabij €930, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zijn er nog meer interessante alternatieven. In het gedeelte hierna beoordelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Blanden (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Blanden is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2850 m3. Dat komt neer op €1425 per jaar. Op deze website kijken we naar de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Blanden. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3050)
€825
(€6550)
€1190
(€9000)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€285
(€2000)
€355
(€2950)
Spouwmuur€260
(€825)
€700
(€2425)
€855
(€3100)
HR++ glas€235
(€2375)
€290
(€3250)
€385
(€5100)
isolatie blanden 3052

Bekende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Blanden?

Waarom moet ook ik mijn huis in Blanden isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3925 en geeft een besparing van €275 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide klussen als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Dema. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Oud-Heverlee

Via de geldende premie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Oud-Heverlee aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oud-Heverlee
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Op basis van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Blanden wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Blanden voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Blanden. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment