Woning isoleren Hingene

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hingene? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel of radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je waardevolle informatie over isolatie Hingene. We gaan aan de slag met topics als de garage isoleren en R-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-hingene-2880

 • Hoog rendement
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Minder ongedierte
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieAntwerpen
GemeenteBornem
Postcode2880
Gasverbruik23.450 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€177,02

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand ontdek je de populairste acties om je woning in Hingene te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hingene is voordeling (om en nabij de € 940 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De prijzen variëren rond €1775 en het rendement ligt op zo’n €210, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hingene kost ongeveer €4600. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. Hiermee bespaar je ongeveer €760 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er meerdere rendabele uitvoeringen. In het volgende overzicht behandelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Hingene (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Hingene is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2200 m3. Dat is dus al gauw €825 per jaar. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Hingene. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4050)
€855
(€6100)
€940
(€9850)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€185
(€1700)
€390
(€2700)
Spouwmuur€395
(€1075)
€750
(€1950)
€825
(€3225)
HR++ glas€225
(€2725)
€290
(€3900)
€410
(€4525)
isolatie hingene 2880

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Hingene?

Wat is het voordeel van mijn woning in Hingene isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent en Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een prettig klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3350, waarbij u een besparing realiseert van €350 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hierna komen we met een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Handy Home. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Bornem

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Bornem aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bornem
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. onderstaande tips creëer je een isolatieplan Hingene wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hingene voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Hingene. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam en prettig klimaat en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment