Woning isoleren Puurs

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Puurs? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Middels relatief eenvoudige maatregelen als het dak isoleren of isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna ontdek je nuttige informatie over isolatie Puurs. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als warmtereflecterende folie en R-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-puurs-2870

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Bescherm tegen vocht
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode2870
Gasverbruik23.430 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€176,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna check je de interessantste onderdelen om jouw woning in Puurs te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Puurs is goedkoop (vanaf plusminus € 890 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De kosten liggen rond €1875 en de potentiële besparing ligt op €285 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Puurs kost plusminus €4500. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Hiermee bespaar je pakweg €790 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er meerdere interessante werkzaamheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Puurs (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van woning/huis in Puurs is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2200 m3. Dat komt neer op €1075 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal calculeren we de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Puurs. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3100)
€755
(€6100)
€1200
(€8700)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€205
(€2600)
€305
(€2900)
Spouwmuur€205
(€800)
€690
(€2200)
€785
(€3375)
HR++ glas€205
(€1950)
€325
(€4300)
€360
(€5300)
isolatie puurs 2870

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Meer weten over het isolatiebedrijf in Puurs?

Waarom juist nu mijn huis in Puurs isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Watz of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Overigens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €4000 en dat levert gemiddeld op €320 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige maatregelen als gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze pagina ontdek je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Brico, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over isolatiepremie in Puurs-Sint-Amands

Door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Puurs-Sint-Amands kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Puurs-Sint-Amands
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Puurs wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Puurs voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Puurs. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties leiden tot een aangename leefomgeving en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment