Woning isoleren Mariekerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Mariekerke? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via enkele acties zoals isolatie buitenkant gevel of isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina lees je uiteenlopende informatie over isolatie Mariekerke. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals binnenmuren isoleren en minerale wol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-mariekerke-2880

 • Supersnel terugverdient
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Voor iedere portemonnee
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieAntwerpen
GemeenteBornem
Postcode2880
Gasverbruik23.460 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€177,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand vind jij de meest interessante onderdelen om je woning in Mariekerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mariekerke is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 990 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €195 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten variëren rond €1600 en het resultaat is zo’n €220 p/jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Mariekerke kost je zo’n €5550. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1190. De besparing loopt op tot €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11400. De winst is circa €950 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we verscheidene rendabele werkzaamheden. In de volgende paragraaf benoemen we de meest interessante vormen.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Mariekerke (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en ook een bewuste gemeenschap? Isoleren van de woning in Mariekerke is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 per jaar. Onderstaand vind je de totale prijs op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Mariekerke. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3500)
€665
(€7200)
€940
(€8050)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€280
(€2400)
€365
(€2800)
Spouwmuur€340
(€1150)
€470
(€2150)
€870
(€3350)
HR++ glas€210
(€2375)
€335
(€3125)
€405
(€4750)
isolatie mariekerke 2880

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Mariekerke?

Waarom juist nu mijn huis in Mariekerke isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3200 en dat levert gemiddeld op €335 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hierna ontdek je meer info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Bornem

Via een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Bornem aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bornem
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Mariekerke wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Mariekerke voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Mariekerke. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment