Woning isoleren Liezele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Liezele? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel of isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand bekijk je waardevolle informatie over isolatie Liezele. We staan stil bij zaken als binnenmuren isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-liezele-2870

 • Minder energiekosten
 • Meer controle in de woning
 • Draag bij aan een milieu
 • Minder storende geluiden
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode2870
Gasverbruik23.420 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€176,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand ontdek je de meest rendabele manieren om jullie woning in Liezele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Liezele is financieel toegankelijk (ongeveer € 880 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €260 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1900 en het resultaat is zo’n €280, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Liezele kost plusminus €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. De winst is ongeveer €960, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er nog enkele alternatieve werkzaamheden. In onderstaande tekst vermelden we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Liezele (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en uiteraard een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van jouw huis in Liezele is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 p/jaar. Op deze pagina kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Liezele. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4200)
€855
(€5100)
€1050
(€9600)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€250
(€2550)
€375
(€2800)
Spouwmuur€345
(€950)
€620
(€2450)
€795
(€3150)
HR++ glas€210
(€1900)
€290
(€3125)
€350
(€5350)
isolatie liezele 2870

Bekende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Liezele?

Waarom juist nu mijn huis in Liezele isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Luminus of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3000, waarbij u een besparing realiseert van €230 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide investeringen zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand check je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Puurs-Sint-Amands

Door de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Puurs-Sint-Amands aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Puurs-Sint-Amands
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Liezele wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Liezele voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Liezele. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment