Woning isoleren Ruisbroek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ruisbroek? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via enkele acties als isolatie van de gevel en warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je waardevolle informatie over isolatie Ruisbroek. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de garage en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-ruisbroek-2870

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode2870
Gasverbruik23.440 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€176,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be tref je de aantrekkelijkste stappen om je woning in Ruisbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ruisbroek is goed te betalen beginnend bij € 930 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De kosten liggen rond €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €245 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ruisbroek kost om en nabij de €5400. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1060. Het voordeel loopt al gauw op tot €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Hiermee bespaar je plusminus €920 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we verscheidene mogelijke werkzaamheden. Hieronder beschrijven we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ruisbroek (juli 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van woning/huis in Ruisbroek kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per jaar. Hierna komen we met de verwachte kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Ruisbroek. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3650)
€835
(€7400)
€1110
(€8200)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€225
(€2600)
€345
(€2900)
Spouwmuur€310
(€900)
€730
(€2500)
€880
(€3525)
HR++ glas€235
(€2925)
€310
(€3900)
€450
(€4450)
isolatie ruisbroek 2870

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Ruisbroek?

Waarom moet ook ik mijn huis in Ruisbroek isoleren?

Een solide woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Watz en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800 en dat levert gemiddeld op €300 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Vandaar zie je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Gamma. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen opname van vocht

Info over isolatiepremie in Puurs-Sint-Amands

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Puurs-Sint-Amands aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Puurs-Sint-Amands
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Middels tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Ruisbroek wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, oude muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Ruisbroek voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Ruisbroek. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een gezonde leefomgeving en bespaart veel energie. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment