Woning isoleren Dohan

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Dohan? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van haalbare maatregelen als isolatie van de kruipruimte en isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website lees je uiteenlopende informatie over isolatie Dohan. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie binnenkant gevel en de groene lening. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-dohan-6836

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Voor elk budget
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieLuxemburg
GemeenteBouillon
Postcode6836
Gasverbruik20.640 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€165,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop ontdek je de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Dohan te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Dohan is interessant (vanaf ongeveer € 740 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €185 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 p/jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Dohan kost je zo’n €5050. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Hiermee bespaar je om en nabij €910 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er verschillende interessante vormen. In de volgende paragraaf praten we over de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Dohan (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een groenere gemeenschap? Isoleren van een huis in Dohan kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2950 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal tref je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Dohan. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3500)
€885
(€5050)
€990
(€8700)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€215
(€2200)
€335
(€3350)
Spouwmuur€355
(€950)
€610
(€2725)
€915
(€3675)
HR++ glas€240
(€2375)
€285
(€3675)
€425
(€5375)
isolatie dohan 6836

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Dohan?

Waarom moet ook ik mijn huis in Dohan isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Luminus en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3175 en geeft een besparing van €335 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Daardoor check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige investeringen zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder bekijk je praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Big Mat, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen opname van vocht

Info over isolatiepremie in Bouillon

Door de geldende premie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Bouillon op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bouillon
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Dohan wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om enkel glas, gammele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Dohan voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Dohan. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en veel minder stookkosten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment