Woning isoleren Sensenruth

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sensenruth? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als de zolder isoleren en dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Sensenruth. Je leest uitvoerig over zaken als isolatie van de gevel en spuitisolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sensenruth-6832

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Hogere woningwaarde

ProvincieLuxemburg
GemeenteBouillon
Postcode6832
Gasverbruik20.600 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€164,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek je de interessantste methodes om je woning in Sensenruth te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sensenruth is interessant (ongeveer € 770 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1650 en de besparing loopt op tot €185 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Sensenruth kost ongeveer €5250. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12200. Dit levert op ongeveer €920 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we nog enkele rendabele alternatieven. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sensenruth (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiebewuste toekomst? Isoleren van een huis in Sensenruth is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 per 12 maanden. Hierna ontdek je de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Sensenruth. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4200)
€625
(€6450)
€1030
(€9450)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€195
(€2200)
€310
(€3150)
Spouwmuur€300
(€775)
€430
(€1900)
€925
(€3250)
HR++ glas€210
(€2225)
€290
(€3700)
€440
(€4625)
isolatie sensenruth 6832

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Sensenruth?

Waarom zou ik mijn woning in Sensenruth isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus of Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3775, waarbij u een besparing realiseert van €330, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide werkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder check je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Brico, Dema, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van isolatiepremie in Bouillon

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Bouillon aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bouillon
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Dankzij de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Sensenruth wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sensenruth voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Sensenruth. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en bespaart veel energie. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment