Woning isoleren Rochehaut

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Rochehaut? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een investering als isolatie van de garage of isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Rochehaut. Denk aan vraagstukken over isolatie van de buitengevel en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-rochehaut-6830

 • Significant lagere energiekosten
 • Temperatuur in eigen hand
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Minder geluid van buiten
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLuxemburg
GemeenteBouillon
Postcode6830
Gasverbruik20.580 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€164,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje check je de meest rendabele toepassingen om je woning in Rochehaut te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Rochehaut is aantrekkelijk (plusminus € 810 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €240 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €280 p/jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Rochehaut kost +/- €4750. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1130. De besparing loopt op tot €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12000. De winst is ongeveer €780 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we allerlei vaak toegepaste opties. Hieronder benoemen we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Rochehaut (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een duurzame toekomst? Isoleren van een woning in Rochehaut is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2475 m3. De besparing komt neer op €1425 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de verwachte kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Rochehaut. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3100)
€875
(€5500)
€1210
(€9900)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€220
(€1900)
€370
(€3450)
Spouwmuur€210
(€1325)
€600
(€2475)
€870
(€3525)
HR++ glas€205
(€2725)
€290
(€3025)
€385
(€4800)
isolatie rochehaut 6830

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Rochehaut?

Waarom moet ook ik mijn huis in Rochehaut isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij als Mega of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Mede geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3350, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Daardoor analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote activiteiten als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze pagina vind je praktische info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Brico, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Bouillon

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Bouillon meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bouillon
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Dankzij het advies hieronder kom je met een isolatieplan Rochehaut wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Rochehaut voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Rochehaut. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettig leefklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment