Woning isoleren Bouillon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bouillon? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren en isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met waardevolle informatie over isolatie Bouillon. We staan stil bij topics als isolerende kozijnen en deuren en purschuim. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-bouillon-6830

 • Lagere maandlasten
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Ook geluidswerend
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieLuxemburg
GemeenteBouillon
Postcode6830
Gasverbruik20.370 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€161,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand check jij de interessantste methodes om jouw woning in Bouillon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bouillon is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 990 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €230 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1800 en het bespaart flink geld, tot wel €200 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Bouillon kost je zo’n €5900. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1000. Het rendement is al snel €830 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12600. Daarmee bespaar je om en nabij €920, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we meerdere rendabele werkzaamheden. In het volgende overzicht behandelen we de populairste alternatieven.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Bouillon (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Bouillon is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. Dat is dus al gauw €1425 (jaarlijks). Op deze pagina tref je de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Bouillon. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3900)
€855
(€4650)
€1040
(€8300)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€170
(€1850)
€335
(€3600)
Spouwmuur€350
(€1675)
€450
(€2625)
€790
(€3300)
HR++ glas€245
(€2225)
€320
(€3050)
€450
(€4725)
isolatie bouillon 6830

Erkende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Soprema
 • Ursa
 • Siniat
 • Fermacell

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Bouillon?

Waarom zou ik mijn woning in Bouillon isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco en Poweo, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3225 en geeft een besparing van €250 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse activiteiten als dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze pagina lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Brico, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Bouillon

Door te profiteren van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Bouillon aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bouillon
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Bouillon wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Bouillon voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Bouillon. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een optimale leefomgeving en flink lagere energiekosten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment