Woning isoleren Vivy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vivy? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een investering als bijv. isolatie van de spouwmuur en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand tref je bruikbare informatie over isolatie Vivy. Denk aan items als tochtprofielen en houten vloer isoleren. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-vivy-6833

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een prettig binnenklimaat
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Dempt het geluid
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLuxemburg
GemeenteBouillon
Postcode6833
Gasverbruik20.620 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€164,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf zie je de meest rendabele toepassingen om jouw woning in Vivy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Vivy is goedkoop (vanaf zo’n € 810 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €210 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1900 en de winst ligt rond de €245, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Vivy kost ongeveer €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Daarmee bespaar je plusminus €820, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens bestaan er verscheidene populaire opties. In het gedeelte hieronder vermelden we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Vivy (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Isoleren van een woning in Vivy kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 per jaar. Hierna vind je de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Vivy. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4200)
€875
(€4950)
€950
(€8150)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€205
(€1950)
€365
(€3000)
Spouwmuur€395
(€875)
€420
(€2425)
€885
(€3200)
HR++ glas€220
(€2850)
€285
(€4200)
€420
(€5350)
isolatie vivy 6833

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Meer weten over het isolatiebedrijf in Vivy?

Waarom mijn woning in Vivy isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Engie of Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Overigens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3150, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Zo analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse klussen als isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website ontdek je praktische info over het huidige assortiment. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Brico, Dema, Handy Home. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Bouillon

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Bouillon aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bouillon
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Vivy wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Vivy voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Vivy. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment