Woning isoleren Noirfontaine

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Noirfontaine? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? D.m.v. een paar maatregelen zoals plat dak isoleren en verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over isolatie Noirfontaine. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals de garage isoleren en verschillende materialen. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-noirfontaine-6831

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Snel te plaatsen
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieLuxemburg
GemeenteBouillon
Postcode6831
Gasverbruik20.590 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€164,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand tref jij de aantrekkelijkste stappen om jouw woning in Noirfontaine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Noirfontaine kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 960 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €290 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn gemiddeld €1775 en het resultaat is zo’n €225 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, EPS parels, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Noirfontaine kost plusminus €5850. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1160. De besparing loopt op tot €760 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12800. Dit levert op om en nabij €990 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Ook onderscheiden we verscheidene populaire oplossingen. Hierna bediscussiëren we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Noirfontaine (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijk een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Noirfontaine is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Noirfontaine. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4300)
€585
(€7050)
€1220
(€8950)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€215
(€1600)
€310
(€3550)
Spouwmuur€390
(€1600)
€470
(€1950)
€805
(€3550)
HR++ glas€195
(€2850)
€290
(€4150)
€350
(€4650)
isolatie noirfontaine 6831

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Noirfontaine?

Wat is het voordeel van mijn woning in Noirfontaine isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij als Engie of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3175 en geeft een besparing van €210 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide projecten als vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je meer info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Gamma, Brico, Hubo, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Bouillon

Door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Bouillon voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bouillon
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Noirfontaine wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn geen HR++ glas, verouderde muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Noirfontaine voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Noirfontaine. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment