Woning isoleren Poupehan

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Poupehan? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna vind je bruikbare informatie over isolatie Poupehan. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals tochtprofielen en spouwanker. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-poupehan-6830

 • Lagere maandlasten
 • Een gezond wooncomfort
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLuxemburg
GemeenteBouillon
Postcode6830
Gasverbruik20.570 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€164,12

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina achterhaal jij de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Poupehan te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Poupehan kan erg voordelig (vanaf zo’n € 760 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €295 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De kosten zijn zo’n €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €190 p/jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Poupehan kost +/- €5900. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Daarmee bespaar je om en nabij €830 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog meer alternatieve opties. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest interessante vormen.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Poupehan (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en een duurzame samenleving? Isoleren van een huis in Poupehan is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2725 m3. Dat is dus al gauw €1075 op jaarbasis. Op deze website bekijk je de totale prijs in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Poupehan. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3800)
€865
(€5800)
€940
(€9200)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€295
(€2250)
€310
(€3250)
Spouwmuur€190
(€1475)
€440
(€2125)
€915
(€3650)
HR++ glas€225
(€2850)
€285
(€4175)
€435
(€4675)
isolatie poupehan 6830

Actuele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Meer weten over het isolatiebedrijf in Poupehan?

Waarom mijn woning in Poupehan isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3875, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €315 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze pagina komen we met een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Dema, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Bouillon

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Bouillon aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bouillon
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Poupehan wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om dubbel glas, gammele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Poupehan voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Poupehan. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment