Woning isoleren Lacuisine

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lacuisine? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld het dak isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder check je uiteenlopende informatie over isolatie Lacuisine. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van de garage en glaswol. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-lacuisine-6821

 • Lagere energienota
 • Een optimaal leefklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Dempt het geluid
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLuxemburg
GemeenteFlorenville
Postcode6821
Gasverbruik20.530 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€163,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop achterhaal jij de meest populaire werkzaamheden om een woning in Lacuisine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lacuisine is aantrekkelijk (vanaf € 870 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn zo’n €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, dekens, glaswol, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Lacuisine kost om en nabij de €5100. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. Het rendement is al snel €800 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. De winst is circa €900 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Overigens bestaan er allerlei populaire oplossingen. Hieronder benoemen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Lacuisine (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Lacuisine is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. Dat komt neer op €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand calculeren we de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Lacuisine. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3850)
€675
(€6600)
€1240
(€9000)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€190
(€2550)
€365
(€2950)
Spouwmuur€275
(€1650)
€520
(€2025)
€790
(€3225)
HR++ glas€240
(€2350)
€280
(€3925)
€445
(€5175)
isolatie lacuisine 6821

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Lacuisine?

Waarom juist nu mijn huis in Lacuisine isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3850, dat betekent een winst van 255 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide projecten als isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. In de box hieronder tref je nuttige informatie over het huidige assortiment. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Brico, Dema, Handy Home, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Florenville

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Florenville kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Florenville
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lacuisine wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Lacuisine voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Lacuisine. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment