Woning isoleren Recogne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Recogne? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een investering zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren of isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Recogne. Je komt meer te weten over topics als de binnengevel isoleren en glaswol isolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-recogne-6800

 • Minder energielasten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibramont-Chevigny
Postcode6800
Gasverbruik20.410 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€161,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand lees jij de populairste methodes om een woning in Recogne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Recogne kan zeer goedkoop (vanaf € 900 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De tarieven zijn ongeveer €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €240, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, steenwol, icynene, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Recogne kost je zo’n €5200. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1020. Het rendement is al snel €810 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12400. De winst is plusminus €980 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we diverse alternatieve alternatieven. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest populaire vormen.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Recogne (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Recogne is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. De besparing komt neer op €1325 per 12 maanden. Op deze pagina check je de totale prijs op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Recogne. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3950)
€575
(€5750)
€950
(€9600)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€235
(€1800)
€390
(€3350)
Spouwmuur€200
(€775)
€440
(€2800)
€900
(€3000)
HR++ glas€240
(€2800)
€305
(€4225)
€360
(€4625)
isolatie recogne 6800

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Meer weten over het isolatiebedrijf in Recogne?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Recogne isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3250, dat betekent een winst van 205, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende acties als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze website komen we met een korte omschrijving van het huidige assortiment. Te koop bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Dema, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Libramont-Chevigny

Met behulp van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Libramont-Chevigny kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Libramont-Chevigny
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Echter, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Recogne wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Recogne voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Recogne. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden sowieso een prettig leefklimaat en je verbruikt minder energie. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment