Woning isoleren Les Hayons

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Les Hayons? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel als gevelisolatie en isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna ontdek je waardevolle informatie over isolatie Les Hayons. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van buitenmuren en houtwol isolatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-les-hayons-6830

 • Investering snel terugverdiend
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Minder storende geluiden
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieLuxemburg
GemeenteBouillon
Postcode6830
Gasverbruik20.560 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€163,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina lees jij de interessantste stappen om jullie woning in Les Hayons te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Les Hayons kan erg voordelig (vanaf zo’n € 800 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven liggen rond €1775 en het bespaart circa €190 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, icynene, folie, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Les Hayons kost gemiddeld €4600. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Hiermee bespaar je ong. €990 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Ook bestaan er allerlei rendabele opties. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Les Hayons (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in Les Hayons is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2525 m3. Dat komt neer op €1475 per 12 maanden. Hieronder bekijk je de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Les Hayons. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per soort vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3950)
€885
(€7300)
€1100
(€9100)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€190
(€1950)
€360
(€2700)
Spouwmuur€185
(€1675)
€610
(€2725)
€905
(€3075)
HR++ glas€235
(€2175)
€280
(€3725)
€395
(€4550)
isolatie les-hayons 6830

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Les Hayons?

Waarom mijn woning in Les Hayons isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij als Essent of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100 en dat bespaart tot €245 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide projecten als isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be check je praktische info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom isolatiepremie in Bouillon

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Bouillon op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bouillon
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Les Hayons wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Les Hayons voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Les Hayons. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment